Универзитетските професори предупредуваат, потребен е квалитетен Закон за високо образование

Мора веднаш да се донесе нов и ефикасен Закон за високо образование – реагира ректорот на Универзитетот за туризам и менаџмент од Скопје професор Аце Миленковски. Според него, Владата во Македонија прави дискриминација на приватните универзитети кои им овозможуваат на сите студенти квалитетно образование признато ширум светот.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста