Угостителите очекуваат продолжување на работното време и што поскоро дозвола за организирање на свадбени свечености во рестораните и хотелите

Угостителите  очекуваат што побрзо да добијат насоки за тоа како ќе работат хотелите и како ќе се организираат свадбите во рестораните.

Министерот за економија Бектеши вели дека за фунцкионирањето на хотелите и организирањето на свадбите крајниот збор за тоа ќе го има Комисијата за заразни болести.

Угостителите се надеваат дека ќе им биде продолжено и работно време по вчерашната владина одлука да нема полициски час.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста