Забавна музика

Народна музика

Добро утро, секое утро - утринска програма (реприза)

Детски мини вести (реприза)

Телешоп

Вкусот на традицијата – емисија за кулинарство (реприза)

Добар ден, секој ден – пладневна програма (реприза)

Телешоп

Да се насмееме

Вести

Работна акција – играно документарна програма

Да се насмееме – смешни видео инсерти

Урбан блок – емисија (премиера)

Супер бабички – реприза

Доколку сте пропуштиле да ги гледате нашите супер бабички во текот на неделата имате можност да ги гледате репризно во сабота

Вести

Да се насмееме – смешни видео инсерти

ДНК – играно документарна програма (премиера)

Централни вести

Вести од културата

Актуелни настани од областа на културата единствено на Алфа

Игран филм- Триумф на љубовта

Тајните на нејзиното семејство долги години ја држеа настрана од вистинскиот наследник на тронот. Но таа е решена да го поправи тоа и случајно се заљубува во момцето кое целиот нејзин живот ја учеле дека треба да го мрази ...

Вести

Големата одмазда – турска играна серија (реприза)

Погледнете 3 репризни епизоди од серијата Големата одмазда (доколку сте ги пропуштиле во работните недели).