Трипуновски најави измена на актуелниот Закон за тутун, доколку на 15-ти јули освојат изборна победа

Трипуновски, денеска беше на средба со кривогаштанските земјоделци и пазарџии. Тој оттаму потсети дека дел од земјоделците се уште немаат земено субвенции за ланските пиперки “куртова капија”, како и за млекото, а го повика и министерот Димкоски час поскоро да ја формираат цената на пченицата, бидејки започна периодот за собирање на лебното зрно. Трипуновски најави и измена на актуелниот Закон за тутун, доколку на 15-ти јули освојат изборна победа.

 

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста