Тричковски не престанува да сее говор на омраза, ќе реагира ли Обвинителството?

Нова закана од колумнистот Бранко Тричковски: Му порачува на Геровски дека: Да го правеше ова во времето на оние за кои сега работи, Кики Фрики ќе завршеше на првиот свиок на влезот во Скопје!

Како Никола Младенов во меѓувреме не слушнавме реакција од Обвинителството дали Тричковски ќе одговара за ваквиот говор на омраза, исто толку како што екпресно се отвораат постапки за други новинари и јавни личности за кои се констатира дека поттикнуваат или шират говор на омраза?

Имено, јавноста знае за само една постапка против Тричковски од која се спаси на ваквите заканувачки статуси одговори Геровски ,му порачува дека слободата сам си ја избоксувал, а и свовремено му ја дал на Тричковски да пишува во „Слободен печат“, кога имал дури, како што вели, притисоци да не го ангажира.

„Немам обврска кон никого –вели Геровски, напротив, многу од тие луѓе имаат неизвршени обврски кон мене, ми должат, морално, се разбира.

Би можело да се зборува и за друг вид долг, но тие лешпери знаат дека јас никогаш тоа не сум го правел за пари, за нешто повеќе од пристојна плата, патем речено многу помала од платите на сите други главни уредници, ведети и “бардови”, одговара Геровски.

Во меѓувреме пак , Тричковски продолжува со навредите, меѓу последните е упатената навреда кон техничката заменичка министерка за информатичко општество, која во изјава, по грешка ја нарече администрацијата гламурозна.

„Секоја крава може да биде гламурозна, доволно е да излезе од шталата и да седне во фотеља на вморонски министер“ напиша Тричковски.

Досега нема ниту една реакција од невладините кои инаку се гласни кога станува збор за женските права и заштити. зошто сега се молчи?

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста