Трајковски: Над 60 проценти од хоспитализираните пациенти со Ковид 19 починале, ова е највисока стапка на смртност во светот!

Алармантни ковид податоци – дури 60 отсто од пациентите со компликации од корона вирусот кои во изминатите три месеци биле хоспитализирани во ковид центрите во земјава, завршиле фатално. Статистиката ја објави професорот од битола Дејан Трајковски, кој вели дека секодјевно следејќи ги податоците објавени од надлежните инстутуции дошол до ваква пресметка. Според него, ова е највисока смртност во светот имајќи предвид дека во високо развиените земји само 10 отсто од ковид хоспитализираните пациенти завршуваат со смртен исход.

Со професорот Трајковски разговараше Биљана Божиновска

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста