Тетово вчеравечер бил најзагаден град во целиот свет

Според сајтот numbeo.com градот Тетово вчеравечер бил најзагадениот град во целиот свет.

Веднаш зад Тетово, на листата на загадени градови се наоѓаат и Кабул, Катманду, Фаридабад, Газијабад и други.

Многу научни студии покажуваат поврзаност на загадувањето со сериозноста на симптомите на коронавирусот, како и тоа дека загадувањето директно влијае на смртноста од Ковид -19.

Поврзани вести