махатма ганди

Крадци во Индија ја украдоа пепелта на Ганди

На 150-годишнината од раѓањето на Махатма Ганди, крадци во Индија украдоа одреден дел од неговите посмртни остатоци и уништија дел од неговите фотографии, соопшти индиската полиција, а пренесува Би-би-си.