Тело на мртва жена е најденo во вреќа кај Горно Оризари

Женско тело во распаѓање, завиткано во црна најлон ќеса, вчера било најдено крај патот на скопското село Горно Оризари.

Институтот за судска медицина го утврдува идентитетот на мртвата жена и наскоро се очекуваат официјални резултати за името, возраста државјанството на починатата и дали имало траги на насилство.

Истрагата засега само претпоставува дека е насилство, со оглед на фактот што жената не била закопана, туку завиткана во најлон и фрлена крај пат, дознава Алфа.

Истрагата ја води Скопското Основно јавно обвинителство, кое од Судска медицина очекува евентуални отисоци од сторител и други траги.

Фрлената жена случајно ја нашол вработен во ЈП Комунална хигиена.