});

Во Крушево завршува манифестацијата „10 дена Крушевска Република“

Со спуштањето на бајракот и почесна стрелба за хеороите на Илинден и Крушевската Република, вечер на Гумење во Крушево ќе

Read more

„Зборува Скопје“ – четиридневна манифестација за одбележување 55 години од земјотресот

Со дваесетина културни настани на неколку локации, Град Скопје ќе ја одбележи 55-годишнината од катастрофалниот земјотрес во 1963 година. Програмата

Read more