});

Селмани: Политичарите да сфатат дека медиумите не се пропагандна машинерија

Медиумите не се слободни, а перцепцијата дека работите се променети не соодвествува со реалноста, вели претседателот на Здружението на новинари,

Read more

„Го сакам Водно“: Нема договор со МЕР, изградбата на гасоводот мора да запре

Aктивисти од „Го сакам Водно“ не се договориле со „Македонски енергетски ресурси“ да го надгледуваат градењето на трасата и поставувањето

Read more

„Го сакам Водно“: Со кого се договорил „МЕР“ за работите на гасоводот на Водно?

Со кои граѓански активисти „Македонски енергетски ресурси“ постигнала согласност за да бидат дел од мониторингот на изведбата гасоводот низ Парк

Read more

Бојаџи: Владата сака да го спречи фестивалот „КинеНова“ поради премиерата на „Ругање со Христос“

Власта прави сè за да го спречи самото одржувањето на филмскиот фестивал „КинеНова“, поради македонската премиерата на „Ругање со Христос“,

Read more