});

За среќен и исполнет живот без стрес: Експертите откриваат од кои навики треба да се ослободите

Од разни причини толерираме некои лоши навики кои ни наштетуваат. Ги трошиме енергијата и времето на лоши луѓе, односи, одлуки…

Read more

Симптоми на сончаница: Дознајте што треба да направите за да не си ја влошите состојбата

Сончаница е сериозна здравствена состојба која настанува поради изложување на главата на високи температури, односно на сончева топлина. Први симптоми

Read more

Ципрас: Се формира Национална служба за управување со вонредни состојби

Грчкиот Генерален секретаријат за цивилна заштита се укинува и ќе биде заменет со Националната служба за управување со вонредни состојби

Read more

Наскоро почнува вградувањето микрочипови кај домашните миленичиња

Наскоро ќе почне вградувањето на микрочипови кај домашните миленичиња (кучиња и мачки), информира директорот на Агенцијата захрана и ветеринарство (АХВ)

Read more

ДИК : Увидот во Избирачкиот список до 23 август, промените најдоцна до 7 септември

Во Избирачкиот  список што денеска е ставен на јавен увид за  претстојниот есенски рефрендум за името се запишани  вкупно 1.805.700

Read more