9.6 C
Скопје
23.03.2019
Почетна Тагови јавен долг

Таг: јавен долг

Задолжувањето галопира-граѓаните стравуваат дека ќе завршиме како Грција

Македонија е во должнички вртлог. Од ден на ден земјава е сè позадолжена. Секоја година од домашни и од странски извори мора да се...

Огромен јавен долг, но слаба реализација на капитални инвестиции од 23%...

Владата мора да го намали јавниот долг од 48.8% од БДП кој одамна надмина 5 милијарди евра – велат од Советот на странски инвеститори....

Штефан Петер: Владата мора да го намали јавниот долг

Владата мора да го намали јавниот долг од 48.8% од БДП кој одамна надмина 5 милијарди евра – велат од Советот на странски инвеститори....

Фазлиу:ново задолжување за враќање на старите долгови на општините

Општините тонат во долгови и го билдаат јавниот долг кој достигна 48,8% од БДП. Владата во повеќе наврати најави дека ќе најде решение за...

Јавниот долг расте, а капиталните инвестиции слабо се реализираат

Јавниот долг постојано расте, а парите од задолжувањата слабо се користат за реализација на капиталните инвестиции. И покрај тоа што според последните пресметки на...

Економијата колабира, власта се задолжува – трендот веќе станува опасен

Задолжувањето постојано расте, а капиталните инвестиции недоволно се реализираат. Фирмите „кубурат“ со пари, а банките наместо да ги кредитираат, ги „заробуваат“ финансиите купувајќи државни...
WordPress Image Lightbox Plugin