});

Никогаш не ја оставајте косата мокра долго време после миење

Кога косата е мокра, нејзината молекуларна структура почнува да се менува. Водата се впива преку тврдиот надворешен слој на кутикулите

Read more

За среќен и исполнет живот без стрес: Експертите откриваат од кои навики треба да се ослободите

Од разни причини толерираме некои лоши навики кои ни наштетуваат. Ги трошиме енергијата и времето на лоши луѓе, односи, одлуки…

Read more

Симптоми на сончаница: Дознајте што треба да направите за да не си ја влошите состојбата

Сончаница е сериозна здравствена состојба која настанува поради изложување на главата на високи температури, односно на сончева топлина. Први симптоми

Read more