});

Ципрас: Се формира Национална служба за управување со вонредни состојби

Грчкиот Генерален секретаријат за цивилна заштита се укинува и ќе биде заменет со Националната служба за управување со вонредни состојби

Read more

Втори Август 2018-та – можеби последниот Илинден во Република Македонија

Историчарите и аналитичарите се исплашени дека всушност навистина оваа година за последен пат овој празник се прославува во Република Македонија,

Read more

Забранет влез на историчар во Грција – ја бранел Македонија во јавноста

Дали македонските историчари се закана за Грција? Дали нивен единствен грев за што тие се со “етикета” непожелни за влез 

Read more

Јавното обвинителство глуво за некои гласови во јавноста

До кога ќе молчи Основното јавно обвинителство за говорот на омраза на социјалните мрежи на кои се коментираше каде беше

Read more