16 C
Скопје
24.05.2019
Почетна Тагови Влада

Таг: Влада

Бошњаковски: Владата превзема краткорочни интервентни мерки за намалување на аерозагадувањето

Владата првпат во историјата на Република Македонија како стратегиски приоритет го стави аерозагадувањето и борбата против аерозагадувањето. Во координација со сите општини во Скопје...

Општина Гевгелија доби од Владата 60,7 милиони денари за раздолжување

Владата на Република Македонија и одобри на општина Гевгелија 60,7 милиони денари за плаќање на стари долгови кон доверителите. Основните буџетски приходи на општината...

Наместо 24 заостанати плати, засега само по 100 денари за работниците...

Гнев, разочараност и вчуденевиденост на лицата на вработените од ОХИС што повторно протестираа пред Владата, откако им беше соопштено дека ќе ќе добијат по...