СЗО предупредува – Најлошото допрва доаѓа

Претседателот на Светската здравствена организација Тедрос уште еднаш ги предупреди земјите да размислат внимателно за мерките за ублажување за време на пандемијата на коронавирус.

Покрај тоа што ги смири страстите во САД, тој предупреди дека луѓето сè уште не знаат доволно за коронавирусот и ја спореди ситуацијата со шпанскиот грип од 1918 година во кој починаа 100 милиони луѓе.

  • „Верувајте, најлошото допрва треба да се случи. Да ја спречиме оваа трагедија. Многу луѓе сè уште не го разбираат овој вирус. Не сме ја имале оваа пандемија 100 години и нè потсетува на шпанскиот грип од 1918 година- вели претседателот на СЗО.“
Advertisements