Светската атлетска федерација инсистира Русија да плати казна од 5 милиони долари

ИААФ ја одби молбата на руската атлетска федерација која бараше намалување на казната од пет милиони долари изречена за фалсификување на документација на спортистите. Светска организација за разлика од претходно кога знаеше да направи отстапки, сега е непопустлива и инсистира на плаќање на санкцијата, а се до тој миг ќе им биде забранет настапот под знамето на Зборнаја на сите атлетичари од оваа земја.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста