Студентите бараат правна помош за да ја добијат платежна картичка

На 15-ти август истече рокот, во кој, граѓаните можеа да ги искористат платежните картички што ги подели државата.. Од тогаш, постојано слушавме- колку картички биле доделени, колку пари биле доделени, биле префрлени на нив. Но, нема информација колку граѓани, иако ги исполнуват условите, останаа без картичка.. Особено силни поплаки, имаше од студентите. Разговор со Борјан Ефтимов од Факултетско студенско собрание на Правениот факултет при УКИМ.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста