Стопанствениците и граѓаните од село Визбегово најавија радикализација на протестите против асфалтната база

Стопанствениците и граѓаните од село Визбегово најавија радикализација на протестите против асфалтната база

Веќе 20 дена, стопанствениците, во индустриската зона, во Визбегово, излегуваат на протести, против изградбата на асфалтната база, која, приватниот сопственик, тврдоглаво инсистира да ја изгради на локација, блиску, до населено место, и индустриската зона Визбегово. Тие сметаат, дека асфалтната база, ќе им предизвика големи проблеми, па дури и тешки заболувања, и затоа бараат да биде дислоцирана. Велат, дека за во иднина, планираат да ги радикализираат протестите, и да ја блокираат главната магистрала.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )