Стоилковски: Цело Скопје дише загаден воздух над половина милион граѓани се трујат, а Петре Шилегов три години не одвои ниту еден денар за спречување на загадувањето

Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски на својот фејсбук профил објави статус за загадениот воздух во Скопје во кој напиша:

Оваа фотографија ја направив денеска утрината. Зад овој ѕид од загадена магла, на само 100тина метри од објективот се четирите облакодерите во Аеродром. Во нив живеат и функционери од власта.

Но, кога станува збор за екологијата, се прават “загубени во маглата”.

Или пак живеат над неа “во облаците”?

Kosta Kostadinov се читаме ли?

“Летаат” ли честичките со Корона во загадена магла?

Во право се советниците од ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје кои што и вечерва алармираат:

Загаденоста и вечерва се движи од 2 – 3 пати над максимално дозволената граница. Нивото на канцерогени ПМ10 честички е над 100 микрограми на метар кубен.

Цело Скопје дише загаден воздух над половина милион граѓани се трујат, а Петре Шилегов три години не одвои ниту еден денар за спречување на загадувањето, ниту пак за подобрување на квалитетот на воздухот.

https://www.facebook.com/naum.stoilkovski/posts/10158542058090499