Србија и Словенија се подготвуваат за вториот бран на коронавирусот

Вонредна состојба најверојатно ќе биде прогласена за Белград и Врање заради влошување на епидемиолошката состојба. Ќе се предложи да се ограничи работата на ноќните клубови, да се одложат матурските прослави и да се забрани собирање на повеќе од 100 лица во затворени простории.
И Словенечката Влада подготвува повеќе нови закони со цел државата да биде подготвена за вториот бран на коронавирусот кој се очекува наесен. Меѓу другото со законите кои набрзо по итна постапка ќе влезат и во собраниска процедура се предвидува државата финансиски да ги помогне платата на работниците кои ќе мораат да бидат во карантин.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста