НАЈНОВИ ВЕСТИ

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата ја блокираа работата на советот на општина Кисела Вода

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во општина Кисела Вода преку својот координатор на советничка група Орце Ѓорѓиевски денеска на советот побарале да се стави на дневен ред точката за поништување на одлуката за ДУПОТ во Расадник и да се започне нова постапка според новиот закон и истата да биде по транспарентна и во неа да учествуваат граѓаните на Расадник, но истата била одбиена.

-Ваша задача како градоначалник Темелковски, а и наша задача како советници избрани од народот е да го штитиме интересот на колективот, а колективот се граѓаните во Кисела Вода или конкретно граѓаните на Расадник, а не да се грижиме и да ги задоволуваме апетитите на поединците, вели Ѓорѓиевски.

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ по ова ја напуштиле седницата, а со тоа и ја блокираа работата на советот бидејќи не може да се верификува новиот советник на местото на Христина Оџаклиеска која е нов заменик министер за животна средина, а претходно советник во општината.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста