Соопштение од ТВ Алфа

Соопштение од ТВ Алфа

АЛФА ТВ ја известува јавноста дека со последните измени на Законот за Аудиовизуерлни медиумски услуги, членот 141 а , ставови 2 и 3, обврзани сме јавно да ги повикаме кабелските оператори за склучување на нови комерцијални договори.

Почитувајќи ги позитивните законски прописи, објавуваме дека од 1 Септември 2024 год. очекуваме од операторите на јавни комуникациски мрежи , односно кабелските оператори, од претплатата која ја наплатуваат од граѓаните на Македонија, да одвојат по 14, 5 ден. + ДДВ по еден претплатник.

Со почит,
АЛФА ТВ

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )