СО НАТПРЕВАРИ ВО ДВА СПОРТА 32. ЛЕТНИ ОЛИМПИСКИ ИГРИ ЗАПОЧНАА УШТЕ ДЕНЕСКА

Во меѓувреме Интернационалниот Олимписки комитет реши дека Игрите во 2032 година ќе се одржат во Бризбејн. Австралискиот град беше избран во гласањето во кое имаше и кандидати претставницу на Кина, Индонезија, Унгарија, Катар и Германија што значи трето враќање на најголемиот спортски настан на петтиот континент по собирите во 1956-тата во Мелбурн и во 2000-та во Сиднеј. Инаку Летните олимписки игри во 2024-тата се во Париз, а потоа во 2028-та во Лос Анџелес.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста