Со ИПА проект до подобро земјоделство

Со ИПА проект до подобрување на заштитата на животните, безбедноста на храната како и соодветни информативни системи.

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, со поддршка од ЕУ започна активности во спроведување на проектот..

„Целта на проектот е заштита на животните и растенијата“ изјави Трајан Димовски- Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство.

„Еу додели средтства за овој проект кој е дел од нашите напори за заштита на растенијата и безбедноста на храната и животните“, изјави Никола Бертолини, раководител на сектор за соработка и Делегација на Европската Унија.

Реализација на кампањата започнува со подигнување на свеста за благосостојба на животните со акцент на стерилизирање и чипирање. А, исто така, предвидени се работилници и едукативни настани со деца од најрана возраст.

Симона Србиноска

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста