Снимени китови во Јадранско море

Томислав Чопиќ и Марин Ножина доживеале прекрасна сцена на периферијата на Јадранското Море која ја снимиле со мобилните телефони. Тие снимиле китови како пливаат.

“Денес околу 11 часот за време на риболов видов китови. Околу три наутички милји од Шибеник Рогозница бевме тогаш”, рече младиот жител на Сплит, Марин Ножина за далматинскиот портал.

Како што вели, реакцијата била сензационална, затоа што тој никогаш не видел китови во живо, а камоли на толку кратко растојание како овој пат.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста