СЛОВЕНИЈА ПОБАРА 1,1 МИЛИЈАРДА ЕВРА ОД ЕУ ЗА СПАС НА РАБОТНИТЕ МЕСТА

Словенечката влада поднесе барање за финансиска поддршка од европските фондови за програми за заштита на работните места вреден вкупно 1,1 милијарда евра.  Во пријавата за финансирање од тој извор, Словенија  собраните средства ќе ги користат за мерки за субвенционирање на чекањето за работа и работа со скратено работно време, за финансирање на основните приходи и за ослободување од плаќање придонеси на самовработените во микро-претпријатија и слични случаи. Оваа мерка треба да започне да функционира откако сите членки на ЕУ обезбедуваат гаранции за заеднички заем, а треба да биде достапен до крајот на 2022 година.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста