„Сирота ти…“ – Шилегов навреди новинарка на Алфа ТВ

Граѓаните се гушат, а градоначалникот Шилегов станува се понервозен..Се лути што медиумите постојано го прозиваат за овој проблем кој и натаму е алармантен.

Дождот денеска влијаеше да се намали загадувањето што не беше случај и за време на продолжениот празничен викенд кога и со намален итензитет на сообраќај мерните станици беа во црвенио градскиот тато за ова немаше објаснување.

Проблемот со загадувањето беше клучен приоритет во програмата на Шилегов и на СДСМ .

Тие постојано зборуваат дека креираат и спроведуваат мерки, но проблемот е што од нив нема позначителни ефекти.

Граѓаните постојано протестираат и негодуваат. Како последно таканаречената зелена револуција излезе со предупредување дека мора итно да се спроведат нивните барања.

Инаку загадувањето на воздухот е причина за смртност на околу 3 000 лица годишно во државава и е петти главен ризик-фактор за смртност во светот.

Изложеноста на висока концентрација на ПМ-честичките, според научните студии, предизвикува смртност од кардиоваскуларни, респираторни и други заболувања.

Симона Србиноска

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста