Штрајкот на просветарите продолжува, Алфа во живо од основни училишта

На удар од власта и притисоци како никогаш до сега, ама наставниците се обединети и за сега издржуваат. Владата реши сега и да ги казни наставниците, ќе им бидат платени само придонесите, ама плати нема да добијат за периодот во штрајк.

Штрајкот на просветарите продолжува, откако СОНК ја одби усмнената понуда од владата за 10% покачување, притисоците врз наставниот кадар се се поголеми.

Борис Грујоски направи обиколка низ неколку училишта, еве како тоа изгледаше. Клупите и денеска осамнаа празни.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста