Што се крие зад образовните реформи на Царовска? – Дебата на професори по Историја

Која е целта на реформите кои ги планира министерката Царовска? Што всушност се крие зад измените? Многу нејансотии и нерешени дилеми… Наставници и професори по историја денеска дебетираа за историјата и дигитализацијата на учебниците. Реагираат дека до сега немале увид во наставната програма која се најавува, а се сомневаат и дека позадинската намера е учениците да го изгубат интересот за историјата,  што е погубно за државата.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста