Што кажува Facebook профилот на Катица Јанева?

Додека Боки 13 се фалеше со раскошот по социјалните медиуми фотографирајќи се со речиси сите функционери на власта, Катица Јанева не споделува многу фотографии од приватниот живот. Доколку некој сака да ѕирне во профилот на шефицата на специјалното обвинителство Катица Јанева мора да и понуди пријателство, бидејќи нејзиниот  профил е приватен и дел од објавите не може секој да го гледа. Според актуелната истрага Рекет во која се шпекулира дека е замешана и Катица Јанева , сигурно во моментот понудените пријателства се ставени на чекање. Но оние кои и се пријатели и секојдневно гледаат што споделува Катица сигурно забележале дека специјалната јавна обвинителка најмногу објавува цитати отколку фотографии со нејзините пријатели и семејството. Ќе направиме кратка анализа за она што е споделуваноизминатиов период.

Листајќи по профилот забележуваме дека Јанева во повеќето цитати кои се споделени се поврзани со егото и гордоста на човекот

КОГА СЕ ПЛАШИШ ДА ИГРАШ НА ТЕРЕН, ОБИЧНО СВИРИШ ОД ТРИБИНА

Понатаму, има објавено и фотографија со виски, оваа асоцира на некоја прослава- претпоставуваме дека вово време кога е објавена фотографијата Јанева слави за нешто.

СЕКОГАШ ВЕРУВАЈ МИ НА СОПСТВЕНИОТ ИНСТИКТ , ТОА С ЕПОРАКИТЕ ОД ТВОЈАТА ДУША

Дали Катица Јанева добро ја служел инстиктот дека инволвираните во случајот Рекет, кои меѓувреме се нејзини пријатели, го користат нејзиното име за да рекетираат бизнисмени уценувајќи ги со телефонските разговори со кои располага специјалното обвинителсто. Или можеби, Јанева успешно соработувала со Боки 13 и Зоран Кичеец?

ТАБЛЕТИТЕ КОИ СИТЕ ГИ САКААТ НО ИЗГЛЕДА НЕ МОЖЕ СЕКОЈ ДА ГИ ГОЛТЕНЕ- ВИСТИНА

Дали можеби постои некоја вистина со која не може да се сооччиКатица Јанева или можеби цитатот е споделен бидејќи и бил “симпатичен ” на обвинителката

ЗА ДА ПРОЧИТАШ КНИГА ТИ ТРЕБА ОБРАЗОВАНИЕ. ЗА ДА ПРОЧИТАШ ЧОВЕК ТИ ТРЕБА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА.

Со која цел и за кого се посветени овие цитати кои специјаната јавна обвинителка ги споделува на својот личен профил знае само таа и можеби луѓето за кои се посветени.

Последен пат на социјалната мрежа Фејсбук Катица Јанева споделила нешто на 23 мај кога ја променила својата профилна фотографија на која таа прави селфи. Оттогаш нема ништо споделено.

Јована Грчева