ШПАНСКИОТ ПРВОЛИГАШ ГЕТАФЕ ГО СМЕНИ ИМЕТО, ЌЕ СЕ ВИКА „ФЕ“ ШТО ВО ПРЕВОД ЗНАЧИ ВЕРА

Шпанскиот прволигаш Гетафе донесе одлука привремено да го смени името на клубот. Новото име ќе гласи ФК Фе, што во предвод од шпански значи вера. Во соопштението стои дека ваквиот чекор е направен со цел да им се даде поддршка и верба на луѓето кои се борат со корна вирсуот. Веста ја обиколи Европа, а гестот на шпанскиот прволигаш изненади многумина.