Северна Кореја егзекутираше едно лице заразено од корона вирус

Радикални мерки презема Северна Кореја за да го спречи ширењето на корона вирусот иако досега немаше потврдено ниту еден случај на корона вирус.

Лицето требало да биде во карантин, но тој ги прекршил правилата и заминал во јавен тоалет. Веднаш бил уапсен од властите и бил егзекутиран поради ставот од ширење на вирусот.

Жителите на Северна Кореја, кои имале контакт со лица од Кина или ја посетиле земјата, властите одлучија да ги изолираат.

Лидерот Ким Џонг-ун одлучи да го употреби „воениот закон“, што значи инстантно екзекутирање на секој што ќе го напушти изолираното место без дозвола.

 

 

 

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста