Седум лица загинаа во лавина на Алтајските Планини

Седум лица загинаа во лавина на Алтајските Планини, соопшти денеска руското Министерство за вонредни состојби.

Инцидентот се случил пред два дена кога група од девет туристи паднала во лавина на Алтајските Планини.

Како што се наведува, две лица успеале да се спасат.