Самопопишани 148.719 лица од дијаспората

Преку апликацијата за самопишување на дијаспората заклучно со 08:00 часот денеска се евидентирани 148 719 лица.

Самопопишувањето на државјаните кои живеат во странство започна на 1 март и ќе трае до 21 април.

Пописот на населението во земјава почнува на 1 април и ќе се одвива до 21 април, согласно утврдените протоколи за заштита од Ковид 19.

Advertisements

Поврзани вести