РУСИТЕ СЕ ВКЛУЧИЈА ВО ВОЈНАТА НА КАВКАЗОТ? АВИОНИ РАЗНЕСОА КАМПОВИ ЗА ОБУКА, ОВА ЌЕ ГИ РАЗЛУТИ ТУРЦИТЕ

Откако се рашири веста дека Турција пратила војници да се борат во Нагорно Карабах, руски авиони уништиле логори каде што биле сместени напаѓачите логори каде што се сместени турски милитанти. Во терористичките кампови во Сирија, од страна на туркски инструктори биле обучени стотина милитанти, претежно радикални исламисти, кои потоа биле испраќани да војуваат во Либан и Нагорно-Карабах.

Четири борбени авиони нападнале седум објекти вклучувајќи командно место, касарна и магацини. Како што пренесуваат руските медиуми, акцијата за уништување на камповите во  започнала откако пристигнале информации дека на Кавказот се испраќаат сириски милитанти.

Француските власти пак обвинија дека во конфликтот помеѓу Ерменија и Азербејџан во Нагорно-Карабах, на страната на Азербејџан војуваат радикални џихадисти кои ги плаќа Турција

Поврзани вести