Дали Љатифа Шиковска од СДСМ подели хуманитарни пакети со поминат рок за Ромите во Маџари?

Дали членката на Извршниот одбор на СДСМ, Љатифа Шиковска, односно нејзината невладина организација им поделила хуманитарни пакети на Ромите во Маџари, во близина на Кванташки пазар, со поминат рок?

Се почнало кога граѓаните ги отвориле пакетите и виделе дека внатре има ресани со рок веќе изминат. Синоќа објавиле видеа на социјалните мрежи, на кои се гледа дека ресаните се со стара, помината дата.

Информацијата прв ја објави порталот „Ромањус“. Кога граѓаните виделе дека производите биле стари, а не знаеле кој точно ги поделил го обвиниле првиот човек на партијата Роми обединети за Македонија, Ерџан Селими, оти тој често пати претходно донирал. Селими ги демантираше овие информации.

Во изјава за Алфа рече дека сепак човекот кој го објавил видеото, рекол дека пакетите со ресана ги поделила Љатифа Шикоска, член на извршниот одборд на СДСМ. Селими кој и самиот живее во населбата Маџари, рече дека често делат помош онаму каде што треба, но сите пакети биле со квалитетни продукти.

Алфа лично ја побара и Љатифа Шикоска, но таа не одговараше на нашите телефонски повици. Потоа Шикоска на Фејсбук ги демантираше овие информации.

Дали ресаните со поминат рок ќе им донесат гласови на оние кои ги поделиле? Останува отворено. Но, сигурно е дека некој се надева на брзи избори и се обидува да купи гласови.

Борис Грујоски

Advertisements