Регистрирани 296 прекршоци на мерката за задолжително носење заштита на лице

Во текот на изминатото деноноќие (18/19.07.2020 година) на територијата на Македонија по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 296 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19.

Advertisements