Расте бројот на заразени во Црна Гора, докторите се жалат дека инфицираните ги кријат контактите

РЕКОРДНИ 116 НОВОЗАРАЗЕНИ СО КОРОНАВИРУС ВО ЦРНА ГОРА, СО ШТО БРОЈОТ НА ЗАРАЗЕНИ ВО ЗЕМЈАТА, КОЈА СЕ НАОЃА ВО ВТОРИОТ БРАН НА ЕПИДЕМИЈАТА, ДОСТИГНА 1.771. ШЕСТ ПАТИ ПОВЕЌЕ ОТКОЛКУ ВО ПРВИОТ КОГА ИМАШЕ 324 ЗАРАЗЕНИ.

БРОЈОТ НА ПОЧИНАТИ ВО ВТОРИОТ БРАН НА ЕПИДЕМИЈАТА,  Е 23, ШТО Е НАД ДВОЈНО ПОВЕЌЕ ОД ПРВИОТ БРАН КОГА БЕА РЕГИСТРИРАНИ 9 СМРТНИ СЛУЧАИ.

ВО ПЕТ ОПШТИНИ НА СЕВЕРОТ НА ЗЕМЈАТА, Е ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА А ТАМУ СЕ НА СИЛА УШТЕ ПОРИГОРОЗНИ МЕРКИ, КОИ ПРЕДВИДУВААТ ЗАБРАНА ЗА РАБОТА НА УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ, ЗАБРАНА ЗА СОБИРАЊЕ НА ПОВЕЌЕ ОД ДВЕ ЛИЦА И ЗАБРАНА ЗА НАПУШТАЊЕ НА ДОМОВИТЕ ПО 19 ЧАСОТ. ЕПИДЕМИОЛОЗИТЕ КАКО ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ ВО КОНТРОЛАТА НА ЕПИДЕМИЈАТА ГО НАВЕДУВААТ ФАКТОТ ДЕКА ЗАРАЗЕНИТЕ ГИ КРИЈАТ СВОИТЕ КОНТАКТИ.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста