Нови 99 лица се заразени со корона вирусот на крузерот „Дајмонд Принцес“, потврдуваат од јапонското министерство за здраство.
Бројот на заразени се искрачи на 355.
Потверден е првиот случај на инфекција со корона вирус кај руски државјанин.
На бродот има 3.711 патници и членови на екипажот, меѓу кои и тројца македонски државјани од кои едниот е заразен со вирусот и се наоѓа во болница во Јапонија.
Бројот на заразени од корона вирус помина 70.000, а регистирани се околи 1.770 смртни случаи.