Протест на Синдикат на полиција на Македонија (ВИДЕО)

Како што беше најавено, Синдикатот на полицијата на Македонија поради крајно лошата положба  на полицијата во Македонија организираше протест пред МВР со кој го искажаа својот револт.

Ова се нивните барања:

-Тендер за сите видови на униформа во Полицијата,
-СТОП за незаконските распоредувања,
-ДОДАТОК за борбата против коронавирусот,
-НОВ Колективен договор во МВР,
-ПРОФЕСИОНАЛЦИ на чело во МВР,
-СТОП за МОБИНГОТ,
-Подобри услови и права за ПОДОБАР ЖИВОТ,
-ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО во МВР,
-СТОП за пресметка со СИНДИКАЛНИТЕ ПРЕСТАВНИЦИ НА СПМ,
-ЗГОЛЕМУВАЊЕ на ПЛАТИТЕ во Полицијата,
-Признавање на СПМ во МВР – одблокирање на ЧЛЕНАРИНА.