Пронајдени исечени дрва во Националниот парк “Пелистер”

На 22.08.2020 во 09.45 часот во СВР Битола, чувар во Националниот парк „Пелистер“ пријавил дека на стариот пат Ресен-Битола, на место викано „Вртешка“, пронашол повеќе парчиња исечено огревно дрво. Полициски службеници излегле на местото и извршиле увид. Се работи на расчистување на случајот.

Advertisements