Прилепска пивара прослави 100 години постоење

Прилепска пивара прослави 100 години постоење

Од „Газоза“ и „Крали Марко“, до популарниот „Златен Даб“. Прилепска пиварница која прослави еден век постоење поставува нови стандарди во производството на пијалоци.

Од далечната 1924 година, кога стартувало мануелното производство, па до денес, кога оваа македонска компанија е позната и во светски рамки:

Инвестициите во високата технологија ја направија „Прилепска пиварница“ и една од најмодерните на Балканот. Годишниот капацитет на варилницата е 582.000 хектолитри пиво годишно, а покрај тоа, се уште ги полни лиценците на светски познатиот производител на освежителни пијалоци „Пепси“. Во нивната палета се и познатите „Туборг“ и „Кралсберг“.  

Првите луѓе на компанијата рекоа дека се само доказ за непоколебливата посветеност и љубов кон традицијата што го поттикнува успехот на Прилепска Пиварница веќе 100 години.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )