Претставена новата генерација на супербрзиот јапонски воз кој достигнува максимална брзина дури од 360 километри на час

Во Токио неодамна беше претставена новата генерација на супербрзи возови N700S кои го носат патувањето со воз на едно сосема ново ниво.

 

Новиот модел на јапонскиот супербрз воз започна да се обраќа на денстинација Токио – Осака долга 402,8 километри. Достигнува брзина и до 360 км/ч , но брзината ќе му биде ограничена на 284 км/ч

 

Со аеродинамичниот преден дел на возот, унапредена е и внатрешноста во однос на постарите модели, па патувањето сега е покомотно за сите патници.

 

 

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста