Прекин на водоснабдувањето во делови од општините Центар и Карпош

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 29.09.2020 година поради дефект на приклучна цевка на ул.Наум Наумовски Борче бр.78, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од ул.Наум Наумовски Борче и потегот од Бул.Илинден до ул.Орце Николов од 08:00 часот до санирање на дефектот (опш.Центар). Исто така, поради уличен дефект на цевка со пречник Ф – 80 мм на ул.Варшавска бр.8, прекинато водоснабдување ќе имаат улиците Ташкенска, Мексичка, дел од Варшавска и Хелсинки мод 09:00 часот до санирање на дефектот (опш.Карпош).
Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека во период од 29.09.02 до 02.10.20 година, поради чистење и дезифекција на резевоар во с.Љубин, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на селата Љубин, Сарај, Глумово и Матка од 09:00 до 13:00 часот (опш.Сарај).

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 30.09.2020 година, без…

Gepostet von Центар за управување со кризи am Dienstag, 29. September 2020

Поврзани вести