Прекин на снабдувањето со електрична енергија во неколку општини

Potrosnja struje u Srbiji dostigla je 2. februara rekordan dnevni nivo od 157,25 miliona kilovat sati, saopstilo je danas Javno preduzece Elektromreza Srbije. Tme je nadmasen rekordan prenos struje za potrebe kupaca na srpskom trzistu, posto je prethodni maksimum od 156,6 miliona kilovata, zabelezen 31. decembra 2010. godine. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/NENISKA/DS)

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 11.08.2020 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

• од 07:30 до 15:00 часот, корисниците од с.Баратлија, с.Псача, с.Петралица, Рибник Парк Гиновци и Фармите Псача (опш.Ранковце);
• од 12:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од с.Желино (опш.Тетово);
• од 06:30 до 08:00 часот, корисниците од централно градско подрачје кај Градска кафана, УЈП, Казино Апекс, УНИ Банка, Тутнска банка, Централна коперативна банка, дел од бул.Гоце Делчев (опш.Прилеп);
• од 09:00 до 12:30 часот, корисниците од ул.Методија Патчев од бр.27 до бр.33, ул. Антон Димитров од бр.134 до бр.154 (опш.Кисела Вода);
• од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од село Семениште, село Буковиќ, село Чајлане, село Арнакија, село Ласкарци, село Паничари, село Раовиќ, Мобимак Репетитор во Раовиќ, стопански објект „АС Оил“ , стопански објект „Травентин-Арнакија“ (опш.Сарај);
• од 10:00 до 14:00 часот, корисниците од ул.Плачковички одреди (опш.Штип);
• од 08:30 до 15:00 часот, корисниците од бул.БорисТрајковски б-објекти на ГРАНД ЕКСПОРТ и ДЕОН АС во кругот на Стаклара (опш.Кисела Вода);
• од 10:00 до 12:00 часот, корисниците од ул.Лазо Филопоски, ул.Вера Циривири, ул.Битолска, реонот кај театарот Војдан Чернодрински (опш.Прилеп);

Advertisements