Поткуп на гласачи од структури во МВР и пратеници на СДСМ во Шуто Оризари

СДСМ повторно се фатени во поткуп на гласачи овој пат во Шуто Оризари каде со списоци се делат пакети храна и пари во замена за глас за СДСМ.

На видеото се гледа како Шерафедин Сефер вработен во МВР како приправник го организира поткупот заедно со Љатифа Шишковска кандидат за пратеник на СДСМ. На граѓаните на кои им се подделени пакетите храна и пари, односно 1700 денари им се зема телефонски број и им се посочува дека треба на 15 јули својот глас да го дадат за Љатифа.

Advertisements

Поврзани вести