Поскапуваат горивата

Ново поскапување на бензинот и на дизелот. Од полноќ цената на Еуросупер 95 се зголемува за 2 денари и ќе изнесува 69.5 денари по литар. И 98-та поскапува за 2 денари по што ќе чини 72 денари.

Цената на дизелот се зголемува за 1.5 денари и ќе чини 64 денари по литар.

Малопродажната цена на екстра лесното масло за домаќинство се зголемува за 1 денар на 53.5 денари по литар.
Мазутот ќе поскапи за 2.393 денари на 34.034 денари по килограм.