НАЈНОВИ ВЕСТИ

Почнуваат уписите на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип

Штипскиот универзитет Гоце Делчев го отвори конкурсот за упис на идните студенти. Од 1 јули универзитет ќе ја активира и платформата на којашто средношколците ќе може да се запознаат со програмите на факултетите на кои сакаат да го продолжат своето понатамошно школување

Годинава на УГД ќе можат да се запишат околу 3080 студенти, а најдобрите средношколци ќе бидат ослободени од партиципација.

Студентите ќе може да се запишат и на дисперзираните студии во Струмица,Кавадарци и Скопје.

Александра Ристевска

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста